Kategorier
Offline

Dansa din djävul med flax och torso – med en släng av Carlton

Är väl få som missat Northumbria universites ”institutet-i-schweiz-forskning” om vilka dansstilar som attraherar (heterosexuella…?) kvinnor (läs, de 35 som var med i studien). Bara det i sig är ju så galet heteronormativt och snävt. Hm…om jag skulle ta och filma mig själv… Hm, note to myself… Får se.

Dr Neave believes the dance movements may form honest signals of a man’s reproductive quality, in terms of health, vigour or strength

Själva tillvägagångssättet att köra motion-capture gillas ju, helt klart och det är alltid fascinerande och intressant att få ”se” EN produkt av saker som egentligen är ett hopkok. De dansande avatarerna e ju på det sättet ”minsta gemensamma nämnare”. I det här läget minsta gemensamma från 19 män 18 – 35 år (engelsmän gissar jag) som groovat till muzzak. Men vilka var beatsen? Men tanke på dansvarianterna så ser det misstänkt likt ut som happy-white-boy-I-really-don’t-know-how-to-move-but-did-I-say-I-was-happy? Se själva:

Å då slog det mig! Jag har sett det här förr, SÅ många gånger, för det är ju Carlton som dansar! Det är ju fantastiskt. Han hade tydligen saker på gång här. Dessvärre förtäljer historierna något annat….no luck for Carlton with THAT dance.

Så här ska du tydligen inte dansa för att attrahera de 35 (heterosexuella..) kvinnorna:

Ser det troligt ut? Eller som de själva säger:

Kristofor McCarty said: “The methods we have used here have allowed us to make some preliminary predictions as to why dance has evolved. Our results clearly show that there seems to be a strong general consensus as to what is seen as a good and bad dance, and that women appear to like and look for the same sort of moves.

Vilken dansstil har du själv fastnat i? Svaret har du kanske här >> (berättar lite om hur jag dansar…)

Som sagt, dansa din djävul.

Även via DN.se och Sky News

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.