Kategorier
Tankesmulor

Hur kvällspress avhumaniserar och fördummar

På dagens webblöp så lägger Aftonbladet ut följande:

Det måste ju råda en stor förbittring mellan artikelförfattare och rubriksättare på våra redaktioner. De förra sysslar med innehåll, fakta och journalistik, de senare sysslar med något helt annat, och inte är det journalistik.

Här har man avhumaniserat en person och istället låtit hans bekantskap med kronprinsessan Victoria  vara informationsvärdet. Så tröstlöst… Nyheten (om det nu ska vara någon) är väl att just Jon Spendrup tragiskt har dött. Är väl knappast så att Spendrupsfamiljen är medialt okänd.

Jag förväntar mig många fler rubriker av dessa med tanke på att Victoria lär vara ”bekant” med många som av en eller annan anledning avlider. Bra Aftonbladet. Men vad kan man begära…

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.