Kategorier
Det politiska djuret Sociala media Tankesmulor

Makten, journalisten, kommunchefen och öppenhet

[Uppdateringar längre ner…]

Eftersom Katrineholmskuriren modererar, styr kommentarsflöde och tydligt inte godkänt min kommentar på Frågorna till kommunchefen orsakade storm i bloggosfären så läggs den här:

Jag vill inte vara din KK längre. Det är slut. Du har varit väldigt dum, trångsynt, ogin, egenkär, ägande, oärlig och inte öppen i dina avsikter. Jag kan därför inte stanna kvar i detta destruktiva förhållande. Jag tror på öppenhet, direkthet, fri vilja, insyn, dialog, möjligheter och kärlek. Det du vill är smutsigt. Det är slut. Aldrig mer. Åh, så skönt, jag är FRI!

Löjlig kommentar, jag vet. Men så är även Katrineholmskuriren, löjlig. Det hela rör kommunchefen Mattias Janssons vilja till att efterleva de demokratiska grundfundamenten av öppenhet, dialog och att all makt utgår från folket.

Uppdatering:

Ser nu att Katrineholmskurirens chefredaktör Krister Wistbacka kallar oss för bloggvalpar. Krister som själv beskriver sig som en ”64-årig skäggig gubbe med trasig (dock numera hopskruvad) halskota, make, redaktör, pappa, morfar och mormorsfar.” Undrar vad han själv omnämner sig i förhållande till sitt eget bloggande?

En Krister som tydligen inte är ovan att vara i blåsväder när det gäller hur KK ”stryper” debatt, om man ser till vissa åsikter.

Krister som för övrigt även är vän med Mattias på Facebook…

Uppdaterat en söndagkväll:

I vilket fall, det känslomässigt reaktionära har fått stå i förgrunden i denna soppa. En soppa som helt missat att kommunikationsvägar inte följer våra avsikter, utan vad vi gör. Sen, journalisten, det du skickar till mig som tjänsteperson, det blir en inkommen handling. Inte med automatik offentlig men mycket troligt… Then live with it.

Chefredaktören för Helsingborgs Dagblad ger insiktsfulla kommentar på sin blogg.

Gillar även Gert Frosts dialektaliska resonemang och viljan om att nå en djupare, närmast platonsk, idé om vad ”konflikterna” egentligen handlar om. Framför allt att gå från den reaktionära direkta känsloyttringen till att mer problematisera. I like…

#kkuriren #kgate

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.