Kategorier
Tankesmulor

Kommer Betamax slå ut Android?

Historien har en förmåga att upprepa sig själv. Ja, här slänger vi oss med floskler…

Men i mitt stilla sinne känns det som vi återupplever en gammal fejd med alla dess ingredienser. Den passar även den mediala världen som så gillar två-läger-principen. Att kunna ställa upp två konkurrerande och ömsesidigt uteslutande alternativ mot varandra, och skrika RÖSTA!

[polldaddy poll=4570723]

Handlar givetvis om  Android (Gingerbread och Honeycumb) vs Iphone (IOS 4) och dess historiska slagfältsanalogi VHS vs Betamax

Personligen tror jag på Android och där ligger det inte så mycket teknomumbo bakom, utan jag tror på mer öppna system där hård- och mjukvara inte är integrerade från samma källa. Mobilt kommer Android slå Iphone, surfplattmässigt lär Ipad få svårt nu när stora delar av Androidmassan slår till under vår och sommar. Det är vad jag tror… Steve Jobs hälsa är även en faktor, tyvärr…

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.