Kategorier
Sociala media Tankesmulor Webbnärvaron

Blev jag nu kickad?

Nu har jag stirrat på skärmen i tio minuter…känt energitapp. Det energitapp som skulle motverkas genom häng på Vinterminglet – ssmx.se. Det som var utgångspunkten för att vara där. Har jag misslyckats? Lyckades jag inte få en kick i baken, eller ens baka in en kick?

Nja…misstänker att mitt energitapp just nu har mer med jobblig trötthet att göra än misslyckad påfyllning av energi genom Vinterminglet. För det var helt klart värt att vara där! Kunde eventet vara bättre? Klart det kunde. Hade det vunnit på att ha lite mer aktiviteter och inte bara Iphone-nackar som lyssnade på föredrag? Klart det kunde. Men goddammit, det gör det inte mindre värt.

Å en tillställning som ssmx.se är lite som ett bröllop, uttryckt kärnfullt av Karin Nilsson Malmén:

#ssmx var som ett bra bröllop. Härliga människor, bra drag och god mat, men hann inte prata med hälften av alla jag ville prata med.

Men strunta i det nu. Tänk på de som du verkligen pratade med i stället, och DÅ börjar jag le och känna energi! Det är ju därför vinterminglande över ett visst ämne funkar. Vi bär så många lika referenser, men tillräckligt avvikande för att skapa dynamik.

Tänker inte referera tillställningen. Det finns de som bättre ger dig rader om vilka som var där, vilka som drog sina ppt:er och nån Prezi. Några tips, åhörarbetraktelser som föredragstankar, är Anton med en släng av Gatarski, språkkonsultande Anna om styrkan av twitter, Malin Strömans gamificationtankar, Mattias Boströms bejublade nördfyllda stand-up, Bineros Winterleaks reportage a la Hänt Extra, Mattias Östmars postindustriella betraktelse, några urvalsbilder från Tobias Björkgren, lite statistik från Hampus Brynolfs Twittercensus, och en kort stream från Johan Stael von Holstein, eller varför inte den längre bambusade versionen.

Vilka var där? Tja, ett gäng. Inom några veckor kommer en del av dessa hänga på rätt sida älven, på andra sidan Sverige, i en liknande lokal, på Lindholmen…så även jag. Vi ses på Webcoast 18 – 20 mars. Förmodligen med gröna lurar

Just det, SSWC kommer i augusti. Får se om det blir liknande svårighet med biljettköp. ;)

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.