Kategorier
Arbeta med kommunikation Det twittrade Sociala media Webbnärvaron

Vad alla egentligen borde prata om på #webcoast

Jag har tagit upp detta tidigare, men det är alltid ett aktuellt ämne. För allvarligt talat, hur hinner ni egentligen? Ja ni, ni som alltid har tid att skriva nya bloggposter, ni vars bloggposter alltid är scrollbara, ni som alltid uppdaterar er status på Facebook, ni som tweetar tio gånger per timme. Ni som för långa tweetdiskussioner över en hashtag, ni som alltid har tips på intressanta saker genom ha ständig koll på flödet från Google Reader. Hur hinner ni? Really!?

http://www.youtube.com/watch?v=Rnqj4FI_DLA

Okej, jag erkänner, jag är bara avundssjuk. Jag vill oxå vara den som gör allt detta, eller som ser ut att göra allt detta. Å däri ligger väl även hemligheten med ”dä helä”. Det handlar inte alltid om att hinna, det handlar om att göra. Nike-svooshen. JUST DO IT!

Men jag ”hinner inte”.

Tur att det finns tjänster och applikationer som ping.fm, Postling, HootsuitePosterousDigsbyTweetDeckNimbuzz och allt annat ”shaijt” för oss vanliga dödliga. Tjänster som gör det så mycket enklare att verka aktiv. Vi som aldrig hinner, orkar, finner inspiration eller som måste jobba, hämta på dagis, handla, mötas, laga mat, umgås, fixa, hångla, ha sex, sova, vara där och allt annat som ”ska” göras. Vi som skriver ett sådant här inlägg över frukosten. Vi som jobbar med detta, men då för att få ANDRA att hinna vara aktiva i den sociala webbnärvaron.

Men det gör ju vi med, säger du, du som alltid HAR tid. Jaha. Är du riktigt säker på det?

Andra om ,   och annat

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.