Kategorier
Medialandskapet Personligt Sociala media Tankesmulor

Dag 4 – en låt som gör mig ledsen, så även en webbtjänst

Det går enkelt att vältra sig i självömkan och finna sorgsna, hjärtskärande sånger och musikspår. Välj nu en…phff, hur?

För sent för Edelweiss, den betyder sorg och ledsamhet för mig, framför allt för att den är förknippad med en annan nära persons sorg och förlust. Sorg och förlust som även påverkat mig. Den är sjungen och framförd under en tid som jag inte själv uppfattade som en tid där Stockholm behövdes brännas ner. Tyvärr.

Tar även med (Stephen) Biko av Peter Gabriel, använt som ledmotiv till filmen Cry Freedom. En film, ett människoöde och under en tid där närheten till grymhet, systematisk terror och ofrihet fanns på ett mer medvetet plan. Som tonåring gav filmen och låten ett starkt intryck som fortfarande sitter i likt en doft som aldrig går ur.

En ledsam tjänst

Tja, vad är det att välja där? Klart svårare än att leta bland musikspår. Jag landar på detta ”helvete”, Sharepoint Services 3.0, som ändå i sig var en förbättring från Sharepoint 2.0. I ärlighetens namn, Sharepoint 2010 är något helt annat, thank good…

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.