Kategorier
Medialandskapet Sociala media Tankesmulor

Dag 5 – en låt som påminner mig om någon, samt lite Spray

Det här projektet av 30 låtar på 30 dagar börjar på riktigt utmana en urgammal kamp mellan fly och fäkta. Det är det där med val igen för jag märker att jag hamnar i YouTube-träsket av att flöda omkring bland minnen. I just detta skrivande ögonblick verkar jag ha snöat in på Black Box och Eric B & Rakim.

Verkar inte heller denna gång landa i endast EN låt. Men de representerar alla en tid och tanke på några få viktiga och nära personer i min ungdom, främst under gymnasietiden. Vänner som idag är lite spridda i världen.

Å vem är bättre att representera detta om inte Roxanne Shante! Hennes Revenge är gjord på en tagning, improviserat och inspelat i en lägenhet.

Vi hade en litet rum i en tvättstugebyggnad på en innegård -88 -89, på väggarna hängde 12:or, ett Stiga hockeyspel på golvet, en rullbandare, två Technics SL 1210:or, en ”bergsprängare”, dubbla kassettdäck, CD, Protonförstärkare, högtalare och ett basebollträ. Vad mer kan man begära? Varför ett basebollträ? Jo, för när vi drog igen och ”la ner verksamheten” pga flytt så slog vi sönder allt! Smart…

Det var mycket som var care free. ”Vi var oslagbara, vi sköt från höften, vi hade svaren på allt.” Ta extra ledigt från lektioner, ”dra” till stranden, volym och bas på hög nivå. Jody bryter ner det för oss, på ett bättre och mer tilltalande sätt.

http://www.youtube.com/watch?v=QcIvtLaxG04

En tjänst som påminner mig om någon

Passagen och/eller Spray, där jag nu inser att de fortfarande finns kvar! Hade inte en aning om detta. Inte så att Torget fortfarande finns kvar väl? I vilket fall, det var via Passagen och Spray som hon dök upp.

 

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.