Kategorier
Medialandskapet Sociala media Tankesmulor

Dag 6 – en låt och ett operativ som påminner mig om en plats

Platsen är Mjärdevi, området kring Collegium, Linköping, ca 15 år sedan. Många kvällar och helger, löparskor mot asfalt, svett, mjölksyra och Seal i lurarna. Varje gång jag hör the Beginning, Future Love Paradise, Killer…förs jag direkt tillbaka till bilder och känsla av blodfyllda lår, lätta steg och syrefyllda lungor.

Seal - The beginning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warner Music vill tydligen inte tillåta inbakade klipp utanför YouTube….töntar.

Som Tyko Jonsson uttrycker det, ”men jag känner ändå, att stämningen här kräver”, att en extra låt och plats ska in. Tony!  Toni! Tone! It never rains och direkt är jag tillbaka i USA, i en lummighet, på Metro, i ett spår, i ett hus i Annandale, på ett kontor i D.C.

Å det fantastiska med en sådan tankeresa är att jag helt plötsligt hittar min USA-mamma via YouTube!

En tjänst som påminner mig om en plats

I tankevindlandet och i fortsättning på koppling till Mjärdevi ovan så fastnar jag för ett litet datorrum, i en korridor, på IDA, Institutionen för datavetenskap, Linköpings universitet. Jag skulle kunna ta vilket Mac OS som helst, associationen går direkt, men varför inte visa den variant som var en stor del av min studievardag.

 

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.