Kategorier
Medialandskapet Sociala media Tankesmulor

Dag 8 – En låt jag kan alla ord till

Här kommer den, min nemesis, min antagonist, min Moriarty, min mr Hyde. Vill jag verkligen skylta med att jag är helt värdelös på att minnas sångtexter i sin helhet? Å andra sidan har jag i min närhet min motsats, en savant, en mänsklig jukebox, en stor liten människa med jättehjärna som verkar kunna den minsta stavelsen på den mest märkliga låt. Jag däremot går på melodin, basen, tempot, ljudbilden.

Det är klart, jag kan en del barnvisor och skolålderstexter, men när det kommer till muzzak in da club, då blir det klart krångligare för mig. Jag behöver triggers, små stavelser, början på ord, osv, annars är jag förlorad. Nu låter det värre än det är, jag är inte helt hjälplös när det kommer till texter, men ändå, det kommer inte naturligt.

http://www.youtube.com/watch?v=_D-WAT6byVc

Då är frågan, KAN jag den? Eller kunde jag den? Jo, jag har en viss kännedom… Kan bara säga, syna inte mina kort i detta läge. ;)

Ett litet projekt, ett försök från ovan nämnda savant att lära mig en ”enkel” låt. Drivved… Jo, jag tror att jag lärde mig den tämligen hyggligt. ;)

En tjänst jag kan alla ord till

Känns som detta faller på sin egen orimlighet. Eller? Tror bara jag är för trött just nu. Fantasin är satt i vila. Får nog återkomma…

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.