Kategorier
Medialandskapet Sociala media Tankesmulor

Dag 11 – en låt från mitt favoritband samt nåt med staten i.

Att ha favoritband har normalt inte varit min tekopp, eller ens favoritlag. Jag har mer sett individer, o kanske även då artister istället för band. Sen, vad krävs för att det ska vara ett favoritband? Jag tänker mig att det åtminstone bör vara att man har koll på när det kommer ett nytt album, vet namnet på åtminstone en bandmedlem och förlåter taskiga mellanspår.

Tänker jag snabbt igenom barn, tonår och brytpunkt så är det från tidiga rockspår med KISS, Scorpions, Metallica, DIO, synthrock a la Saga, Marillion, bigcity-popens Toto och Mr Mister, rocksynth genom Depeche Mode, soulpop Simply Red, hip-hopens EPMD, Jungle Brothers, tripens Massive Attack, grungens Alice in Chains.

Sen blir det svårare. Jag gick inte helt igång på indie- och britpopens Suede, Pulp, Blur, Stone Roses, Smashing Pumpkins, Oasis, The Verve även om jag gillar en hel del av materialet.

Men mitt 90-tal, och och delar av mitt 00-tal, summeras enklast av personer som delat bakgrund, uppväxt, tankar och mental ålder.

En tjänst från mitt favorit…

…företag? Passar bättre än favoritband kopplat till tjänst. Jaha, favoritföretag. Det vore ju väldigt enkelt om jag var en lättköpt Applerian men tyvärr så drivs jag av för mycket fri vilja och individualism för att mentalt slava under sektföretag. Uoooh…dissa Apple, oj, det får man tydligen inte! Skärp er. Apple gör bra grejer, inget snack, men de behöver ta ur korken ur deras hårdvara=mjukvara-ända. Dissar Macrosoft lika mycket. Google däremot… ;)

Jag önskar jag kunde skriva WordPress men problemet (eller styrkan) är att det inte är ett företag som står bakom WordPress. Men vi är tillbaka lite till grupp kontra individ. Jag gillar inte företag per say, jag gillar (en del) av deras ideer, företagandet, tankar, åtaganden, tjänster, personer bakom, osv. Hm…men varför inte ta en tjänst som varit framgångsrik och som visat på sitt sätt att det går att jobba med konvergens i traditionella strukturer.

Den är inte klockren, är flashbaserad osv, samt att det har en ägarform som är inte helt företagande. Ägs av en stiftelse, finansieras av en idiotisk mottagaravgift vars pengar går till en fond i Riksgälden, som är statens finansförvaltning. Men SVT är viktigt, av den enkla anledningen att det bygger på public-service tanken.

 

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.