Kategorier
Medialandskapet Sociala media Tankesmulor

Dag 15 – en låt som beskriver mig, samt kvitter och lite Gandhi

Denna tog kortast tid att få fram i tanken hittills. Behövde inte lång betänketid. För något halvår sedan svarade jag på nån Facebookploj, vilken Depeche Mode låt man var, och fick den här som svar, till förtret för en person i min närhet. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Rli7Lox113g

Okej, ingen större analys av text och min personlighet, kanske mer har med att jag alltid gått igång på låten. Andra får väl bli domare över om det stämmer. Men jo…

En tjänst som beskriver mig

Den här kom också direkt, associerad snabbt i tanken.

http://www.youtube.com/watch?v=rIpD7hfffQo

Jag ser twitter som en flod, eller motorväg. Jag står på en bro och blickar ner på en flerfilig motorväg i rusningstrafik. Det är twitterflödet jag ser och varje bil eller lastbil är en tweet. En av filerna har de bilar (personer) som jag valt att följa på Twitter. Dessa bilar ser jag alltid, när jag vill, när jag går till bron via mobilen, Hootsuite osv.

Men Twitter är ju så pass mycket större än så och i de andra filerna finns så mycket fler bilar. Dessa bilar ser jag heller inte men jag vet att de finns där. Jag kan skönja de genom att nån i min fil berättar om de andra bilarna, och jag kan då välja att se till att de ”hoppar” över i min fil. I många av dessa bilar i andra filer pågår det diskussioner om ämnen som jag också kan vara intresserad av. Min brobetraktelse haltar givetvis, för jag är ju även själv en del av flödet där nere.

Det här twittrande sättet att förhålla sig till sin omvärld passar mig. Jag ser stora värden i att först observera, väljer att vara med ibland, ibland inte, och har inga problem med det. Jag gillar att konversera, social och är snabb i tanke. Jag ägnar mig även åt många saker samtidigt, fastnar sällan i ett och samma spår, har mycket brett kunskapsfält men tillräckligt nördigt specialiserad inom vissa saker.

”A man is but the product of his thoughts. What he thinks, he becomes.”

Mahatma Gandhi lär ha uttryckt detta.

”A man is but the product of his Twitter. What he tweets, he becomes.”

Lär jag nyss ha uttryckt.

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.