Kategorier
Medialandskapet Sociala media Tankesmulor

Dag 16 – en låt jag brukade gilla men som jag nu inte klarar av, och dial-up

Jag har nu försökt i minst 30 minuter att via Spotify hitta eller påminna mig om någon låt som passar in här. Men jag hamnar lätt i fällan av att dissa fram en låt för att sedan komma ihåg – den tyckte jag ju inte om från början ens! Vandrat runt bland en del Prince, Cream och Diamonds and Pearls t ex, men även där, de var ju inte bra när de kom.

Riktigt gamla dängor jag säkerligen gillade, gamla KISS och Scorpions, jo, där finns det nog några mindre lyckade alster som inte direkt mognat med åren.

Men, har jag en gång gillat en låt så verkar det som jag alltid kommer gilla den, mer eller mindre. I alla fall så mycket så att jag ”klarar av” de. Det omvända är ju enklare.

En låt som dessvärre är förstörd för mig av olika anledningar är en gammal 80-talshit.

Det är inte låtens fel, har ingenting med den att göra. Bara det att den numer är tydligt förknippad med annat. Den behöver jag återerövra, något jag däremot behöver hjälp med.

Ett tillfälligt sätt kan vara att ta fram en annan Chris Lancelot låt som jag fortfarande klarar av.

En tjänst jag brukade gilla men som jag nu inte klarar av

Kommer även detta vara lika svårt? Men visst, klart jag skulle ha svårt för dial-up nu, på det sättet som krävdes, då. Inte så att jag brukade gilla ljudet i sig, men den representerade och gav direkt feedback på att det var uppkopplat. Blir lätt vemodig nu. Det VAR ju fantastiskt!

 

 

 

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.