Kategorier
Medialandskapet Sociala media Tankesmulor

Dag 17 – en låt jag ofta hör på radio, lite gubbvälde och Vooni

Jag tillhör de som håller mig till P3 och P1, om vi pratar broadcast. Hur, när och var jag konsumerar varierar, blir mycket via mobilen och pod via SR-Play (som är dåligt byggd SR!). Reklamradion, Rix, Mix, Megapol osv, har för mig för gammalt ouppdaterat innehåll. Programledarna på dessa kanaler är oftast (i min ålder…crap) äldre, och män, med kvinnliga sidekicks. Musiken är sällan eller aldrig ny och koncepten är stöpta i en och samma form. Den nystartade kanalen Radio1 är ett fantastiskt exempel på tröttsamt bakåtsträvande gubberi. Även om de själva tror att:

Konceptet är unikt i Sverige och skiljer sig från den gamla Public Serviceradion, vi tillåter våra programledare att vara partiska och även ha en egen åsikt. Det skapar en livligare debatt, intressantare samtal och kraftigare reaktioner. MTG om konceptet

Ja, nytt, fräscht, framåt…eh…med up and coming programledare som Robert Aschberg, Gert Fylking, Hasse Aro, Alex Schulman samt Fredrick Federley med programmet Federley i mitten. Herregud… Ledsen Federley, men den enda som kan vara in the middle är Monie Love. Ser nu att även andra uppmärksammat Radio1:s gubberi. Den bästa analysen av allt har ändå Tankesmedjans Sara Hansson gjort.

Att lyssna på radio via Rix FM eller liknande är som att gå igenom en väntsal på Centralen. Det händer sällan något oväntat, det är en ljudmatta och det är just…en väntan på att ta sig därifrån. ;)

Morgonpasset P3 är på under morgonbestyr och kortresan till jobbet. During workhours är det ingen radio. Inte för jag inte skulle kunna egentligen utan mer för att jag inte aktivt skulle höra. Skulle bli mer som ljudtapet. Hemväg från jobbet blir det ofta P3, antingen live, eller via Play. Helger blir det mer poddad P1, Medierna, Publicerat, Språket, Spanarna. Det jag saknar att lyssna på vardagarna är Studio Ett. Det funkar inte däremot att jobba samtidigt.

Via Coolstuff.se
Vooni internetradio

Sen, radio är ju inte bara broadcast, jag har ju min kära Vooni internetradio. I just love dhat shit!

Rekommenderas. Där blir det andra spår än listmusiken.

 

 

 

 

 

Men broadcastat, Morgonpasset, en låt jag ofta hör nu:

En tjänst jag ofta hör på radio

A tough one… Radiotjänst! Haha…kul Fredrik. Men det känns som dött lopp mellan Twitter och Facebook. Förenklat så blir det mer Twitter bland nyheter och politiska kommentarer medan Facebook dyker upp lite varstans. Det var ju en bra analys…suck. ;)

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.