Kategorier
Medialandskapet Sociala media Tankesmulor

Dag 19 – en låt från mitt favoritalbum

Bästa album, bästa låtar, favoritartist, eller? Nja, jag måste ju försöka snäva av till ett album som har hållit över tiden, eller som hade innehåll där nästan alla spår gick att lyssna på. Märker även att det inte blir så mycket ny musik. Det har nog med att jag inte köpt eller köper album längre, eller gjort på ett tag. I alla fall inte CD. Vem gör det nu för tiden?

En kort genomgång av musikminnet ger mig några olikartade kandidater. Inte i någon ordning och inte med klar tidslinje.

Massive Attack – Blue Lines
Kent – Vapen & Ammunition
Depeche Mode – Black Celebration
Prince – Lovesexy
R.E.M – Automatic For The People
Säkert! – Säkert!
Dio – Holy Diver
Seal – Seal [1991]
Madonna – Music
Madonna – True Blue
Imperiet – 2:a augusti 1985
Sade – Stronger Than Pride
Alice in Chains – Jar Of Flies
Simply Red – Picture Book
Björk – Debut
Portishead – Dummy
EPMD – Strictly Business

Av dickhead-själ så kan jag inte välja nåt från Prince, för han är ju likt Metallica och andra som helt missat konvergens, helt ute och cyklar i uppfattningar om hur musik ska distribueras, ägas och säljas. Gör en sökning på Prince på YouTube får du se. Jag hade även tanke på att välja Madonnas Music eftersom den har en video och dans som betyder saker för mig. Men hon är lika snäv som Prince i detta…

En del har även dykt upp bland de andra dagarna i 30 låtar på 30 dagar så de faller bort.

När valet väl är gjort känns det självklart..

En tjänst från mitt favoritföretag

Nej, skippar det. Har inget favvoföretag…

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.