Kategorier
Arbeta med kommunikation Konceptualisering Tankesmulor

En logo för #sswc för den som vill vidareutveckla

Nej, jag är inte den som designar till vardags, jag konceptualiserar. Å anledningen är enkel, jag är ingen designer eller är expert i hantverket. Har väl som många andra fuskat  i yngre dagar och jobbar delvis med formgivning i mitt dagliga värv, men då handlar det i stort om att ”bygga” ihop tänket, bildspråket, se till att kommunikationen hänger ihop, osv.

Men hade tråkigt i fredags, hängde trött i soffan och fick en ingivelse att tänka till i några minuter kring en sswc-logo. Min ingivelse blev nog även triggad av mina vänner på Dolores Creative Kingdom , de verkliga proffsen, som just hade lagt in ett vackert tänk och sinnrikt utfall bland tävlingsbidragen.

Mitt egen skissresultat blev tämligen nedslående och svartvitt. Sedan, imorse, varför inte göra en bloggpost om det eftersom det är något jag så sällan gör nu för tiden.

I korthet så började mina tankegångar kring tre enkla symboler; on-off, geoposition och wifi…

…och att kombinera ihop dessa…

…med utsvävningar till att få ihop till en och samma symbol…

…vilket gärna ska funka i badgeform som fick mig att tänka på mitt gamla ”märke” (mååånga år sedan)…

…med resultatet av nåt sammelsurium av streck och objekt.

Så, i ett snabbt sketchutförande, copy-paste, sno symboler, baka ihop i pixlr.com med lilldator och musplatta, slarvigt och sloppy – en dummy.

Jag vet inte hur text Sweden Social.. SSWC 2012 osv ska hanteras, vill inte ens ge mig på det,  jag vill egentligen ha logo helt i tvåfärg, en mer tydlig stilisering av objekten. Basically, en helt annan logo. ;)

I vilket fall, för den som vill, har tid och tycker det är roligt, det finns tid kvar fram till 24.00 ikväll – sno mitt koncept och skapa ett tävlingsbidrag.

Allt jag önskar är att det framkommer att det bygger på min idé, om varianten är tydligt baserad givetvis. Tävlingen vinner du åt dig själv.

Av Fredrik Andersson

Fredrik Andersson, skribent och kreatör för webbplatsen. De tankar, idéer och åsikter som uttrycks här är mina egna som privatperson.