Hångla på avstånd med mr Potato Head

Äntligen, vetenskapen börjar hitta rätt även inom avståndsverkan och multimodalitet, tjoho! Finally…för du som vill hångla upp dina nära och kära men har svårt att överbrygga avståndet. Ta fram din lilla buddy, din kissing buddy, och gå loss.

No transmitting of diseases guaranteed…

Obs, krävs flash för embed tydligen, annars http://bcove.me/3symlr3g

Potatishuvudet har ett namn – Kissenger. ”People have found it a very positive way to improve intimacy in communications with their partners when they are apart,” claims Hooman Samani of Singapore-based Lovotics, which developed the device.

Jag trort!

 

En logo för #sswc för den som vill vidareutveckla

Nej, jag är inte den som designar till vardags, jag konceptualiserar. Å anledningen är enkel, jag är ingen designer eller är expert i hantverket. Har väl som många andra fuskat  i yngre dagar och jobbar delvis med formgivning i mitt dagliga värv, men då handlar det i stort om att ”bygga” ihop tänket, bildspråket, se till att kommunikationen hänger ihop, osv.

Men hade tråkigt i fredags, hängde trött i soffan och fick en ingivelse att tänka till i några minuter kring en sswc-logo. Min ingivelse blev nog även triggad av mina vänner på Dolores Creative Kingdom , de verkliga proffsen, som just hade lagt in ett vackert tänk och sinnrikt utfall bland tävlingsbidragen.

Mitt egen skissresultat blev tämligen nedslående och svartvitt. Sedan, imorse, varför inte göra en bloggpost om det eftersom det är något jag så sällan gör nu för tiden.

I korthet så började mina tankegångar kring tre enkla symboler; on-off, geoposition och wifi…

…och att kombinera ihop dessa…

…med utsvävningar till att få ihop till en och samma symbol…

…vilket gärna ska funka i badgeform som fick mig att tänka på mitt gamla ”märke” (mååånga år sedan)…

…med resultatet av nåt sammelsurium av streck och objekt.

Så, i ett snabbt sketchutförande, copy-paste, sno symboler, baka ihop i pixlr.com med lilldator och musplatta, slarvigt och sloppy – en dummy.

Jag vet inte hur text Sweden Social.. SSWC 2012 osv ska hanteras, vill inte ens ge mig på det,  jag vill egentligen ha logo helt i tvåfärg, en mer tydlig stilisering av objekten. Basically, en helt annan logo. ;)

I vilket fall, för den som vill, har tid och tycker det är roligt, det finns tid kvar fram till 24.00 ikväll – sno mitt koncept och skapa ett tävlingsbidrag.

Allt jag önskar är att det framkommer att det bygger på min idé, om varianten är tydligt baserad givetvis. Tävlingen vinner du åt dig själv.

Vi i Europa….vi är sååå fina.

Imorgon är det Europadagen, en hyllning till kol och stål, eller rättare hyllning av en kommuniké som Robert Schuman försökte förtydliga till en samlad presskår den 9 maj 1950. Att det var Jean Monnet som hade skrivit det hela har historien nästan glömt.

Men vad säger egentligen ”EU” om det här? Regeringen ger oss vägledning till Kommissionens egen webb, europa.eu, och där hittar vi exempel på kommunikativa och informativa snedsprång som är lätt (o)roande. Eller mer kanske den historielösa analysen som känns så tunn att det närmast liknar ett skolarbete av en förstaårs-gymnasist som nyss upptäckt kvasipolitik och fikafilosofi. Sluta…ni vet precis vad jag menar. Vi har alla antingen ägnat oss åt detta, eller känt någon sådan, en gymnasist-libertian. ;)

Nå, vad står det då?

För att idag förstå den ”revolutionerande” storheten i denna gest [kommunikén], kan man föreställa sig ett liknande initiativ mellan israeler och palestinier, mellan serber och bosnier, mellan Tutsis och Hutus, och samtidigt hålla i minnet att det franska initiativet till och med var större än de djupaste sår kriget hade efterlämnat. [EU:s egen översättning]

Ursäkta mig person nånstans i EU-komplexet som författat denna text. På allvar? Eller som SNL skulle uttrycka det: Really?
Men ovan hindrar inte författaren att spä på med:

 Ännu idag är vissa länder som inte ingår i Europeiska unionen utan skydd för avskyvärda tragedier.

och avsluta med:

Den Europeiska unionen är lyhörd för sina medborgare och står i deras tjänst. Varje medborgare bör, samtidigt som seder och språk bevaras, känna sig hemma i sitt ”europeiska fosterland” där han eller hon fritt kan röra sig.

Om nu någon tvivlade på uppfattningen att EU är Fortress Europa och hur ”öppna” vi egentligen är mot uttryck som inte har sitt ”europeiska fosterland” som grund.

När larmet i sig gör skada

Vi har sett det tydligt vid några aktuella kriser och händelser nu – där den sociala informationsspridningen i sig antingen skapar egen kris eller där den direkt försvårar räddningsarbetet eller krishanteringen. Detta är en ny situation som krishanteringsaktörerna inte är förberedda på.

http://storify.com/awaze/nar-larmet-i-sig-gor-skada