Dag 4 – en låt som gör mig ledsen, så även en webbtjänst

Det går enkelt att vältra sig i självömkan och finna sorgsna, hjärtskärande sånger och musikspår. Välj nu en…phff, hur?

För sent för Edelweiss, den betyder sorg och ledsamhet för mig, framför allt för att den är förknippad med en annan nära persons sorg och förlust. Sorg och förlust som även påverkat mig. Den är sjungen och framförd under en tid som jag inte själv uppfattade som en tid där Stockholm behövdes brännas ner. Tyvärr.

Tar även med (Stephen) Biko av Peter Gabriel, använt som ledmotiv till filmen Cry Freedom. En film, ett människoöde och under en tid där närheten till grymhet, systematisk terror och ofrihet fanns på ett mer medvetet plan. Som tonåring gav filmen och låten ett starkt intryck som fortfarande sitter i likt en doft som aldrig går ur.

En ledsam tjänst

Tja, vad är det att välja där? Klart svårare än att leta bland musikspår. Jag landar på detta ”helvete”, Sharepoint Services 3.0, som ändå i sig var en förbättring från Sharepoint 2.0. I ärlighetens namn, Sharepoint 2010 är något helt annat, thank good…

Dag 3 – en låt, och tjänst, som gör mig glad

Här skulle jag kunna fylla på ordentligt med otaliga exempel. Glädjen av musik är en grundbult i dä helä. Hm…att välja en sol allena känns genast som att jag tre sekunder senare kommer att komma på en än bättre.

SVÅRT att inte bli glad av You can call me Al men kanske mer har med videon att göra. But cracks me up every time.

Till slut landar jag i denna. Curious George… För varje gång jag hör den så ser jag min systerdotter, 4 år, som i baksätet på bilen sjunger med i högan sky, högt ”-Upside down!” och sedan med svengelska ord försöker lära sig texten. Det var en av hennes favoritfilmer då, Nicke Nyfiken. Jag blir även glad av videon, för VEM gillar inte en APA!

En tjänst som gör mig glad

Klart svårare och inget som direkt poppar upp. Tog upp Screenr i dag 1 och på så sätt gör den mig glad, men inte på det där smilande sättet. :) Det gör ju inte Mockflow, Writemaps, Pixlr heller, men de gläder andra när jag får de att börja använda sådana tjänster, eller visar möjligheterna.

Men ok, väljer Posterous, just för att den funkar så bra att få andra att börja blogga, eller känna att de snabbt, enkelt och utan trösklar kan SKAPA. Viktigt drivkraft…
http://www.youtube.com/watch?v=ckGUE6LprTI
Close runner up är paperl.li och twazzup

Dag 2 – min minst älskade låt och tjänst.

Det ligger i sakens natur att jag har glömt den, och att de har varierat över åren. Jäkligt svårt att klämma fram någon nu känner jag, kanske en försvarsmekanism att glömma bad shit.

http://www.youtube.com/watch?v=h3chFhCP5mQ

Nej, är inte den värsta låt jag vet, men på nåt sätt representerar den tråkighet, oinspiration och något som fått alldeles för mycket uppmärksamhet. Jag kunde även valt nåt från Elvis. Elvis, vår första vita produktplacering. Äh…nu bitchar jag för mycket.

Min minst älskade tjänst

Då är frågan, ska jag ta något jag använder eller något jag stött på och sedan dissat? Blir nog det senare.

Det blir nog jämt skägg mellan nån av dessa (tar inte med iTunes, den är för uppenbar):

eller…

QuickTime