Om Fredrik Andersson

Jag är en aktiv, kreativ, observerande, driven, morgontrött IT-specialiserad informationsvetare, kommunikatör och webbstrateg. Född på tidigt 70-tal, och då menar jag tidigt.

Jobbar i den statliga, regionala sfären. Specialiserad på webbstrategier, intranät, kommunikationsstrategier, sociala medier, onlinekommunikation, kriskommunikation och krishantering (är även Tjänsteman i Beredskap). Ser på mitt eget område som en kommunikationens barnmorska – att möjliggöra och frigöra andras förmåga och kraft att komma ut och fram med budskap och tankar.

Moi

Utbildad av livet, jobben, erfarenheten, tusentals timmar, International Business School och Linköpings universitet. Värdelös på 8-5-mentalitet och sen ha ”fritid”. Get the job done, sen spelar det mindre roll NÄR det sker, bara det fungerar för alla inblandade parter och att sammanlagd ”arbetstid” blir som den ska vara. Nej, är inte gift med jobbet, menar bara att mitt jobb innehåller saker som även är mitt intresse.

Har du ett intressant projekt? Du kommer enklast i kontakt med mig via @awaze eller awazefred@gmail.com.

Jag är så ”gammal” att jag kommer ihåg hypen kring webbdagbokspionjären Justin Hall. Själv kom jag inte aktivt in i det förrän 2001/2002 med bloggar via Blogger.com. Den här bloggen har jag haft sedan juli 2010 i och med att jag kör egen installation nu istället för hostade WordPress.com. Min förra, mer bekanta blogg, var Informatören och grannen i 2.0.

Finns på en rad andra sociala nätverk och mediaplatser, en del når du via denna blogg.

Den fria tiden då, fritiden? Tja, följer du mig på Twitter, Instagram eller Facebook så når du mycket. Bloggar här och på Tumblr. Finns på Google+ men i sanning inte så aktiv där. Flickr kan säkerligen även ge lite inblick. Rörliga bilder via Youtube samt finns en gammal Qik. Jag rör mig på RunKeeper och Foursquare. Engagerar mig i ett antal nätverk via LinkedIn, ger små betraktelser främst inom kriskommunikation på Storify, driver Facebookgruppen Kriskommunikation i samhällsberedskap, tillhör Sveriges kommunikatörer, kan emellanåt ge mig in på #smios, och är en återkommande ö-hängare på #sswc. Awaze [Awa:ze] är ofta mitt epitet.

© Fredrik Andersson, Karlstad